Nagy Lia

Gyakori kérdések

? Lehet-e nyáron sminktetoválást készíttetni?

Igen! Tévhit, hogy nem lehet nyáron tetováltatni. Megfelelő utóápolási tanácsok betartásával semmi probléma nem történhet a tetoválásoddal Tartsd be az utasításokat! Nyáron nem a meleg ami problémát jelenthet, hanem a magas UV sugárzás, mely befolyásolhatja a pigment beépülését a bőrbe.

Közvetlen a tetoválás után ne időzítsük két hétig a nyaralásunkat! A direkt napfénytől óvni kell, tilos a szolárium is. A szokásos tennivaló, munkába menet stb… nem befolyásol semmit.

? Herpeszre való hajlam esetén?

Ajaktetoválás esetén jelezd előre, ha bármikor is volt herpeszed. Ebben az esetben előkészületek szükségesek, melyről tájékoztatni foglak, ha jelzed!

? Szemhéjtetoválásnál mennyire duzzad fel a terület?

Aznap olyan a szemed mintha sírtál volna esetleg, de szalonképes vagy. Előfordulhat másnap még reggel egy kis duzzanat, amit egy-két perc alatt el tudsz mulasztani.

? Szájtetoválás után…

A kezelt felület beduzzad/hat, mely egy-két nap alatt visszahúzódik. Úgy időzíts, hogy ne legyen fontos jelenésed ezeken a napokon!

? Beszedhetek- e fájdalomcsillapító tablettát?

Kérlek, ne tedd!!! Bizonyos tabletták vérzékenyebbé tehetnek, így sokkal nehezebb dolgoznom és a pigment sem marad úgy a bőrödben!  Szuper érzéstelenítő készítményeim vannak,  senkit nem engedek szenvedni, ígérem!

? Le kell borotválni a szemöldököm a tetováláshoz?

Nem, dehogy! A tetoválásod úgy lesz természetes, ha minél több természetes szőrszál van benne. Ha van sok szemöldököd, abban az esetben is csak a formából kiesőket szedem ki.

? Kihullhat a szőröm a tetoválástól?

Nem, a tetoválás során nem juttatjuk olyan mélyre a pigmentet, ahol  a szőrtüsző helyezkedik el. Emiatt a tetoválás során nem sérül a szőrtüsző egyáltalán.

? Mennyire fáj a tetoválás?

Ha csupán  a fájdalomtól tartasz, akkor ne habozz. Szuper érzéstelenítők léteznek és hidd el nálam meg is találhatóak. Érzéstelenítő repertoárom igen széles. Biztosan a fájdalom egészen minimálisra csökkenthető, esetleg kiiktatható. A finom mozgású gép is amivel dolgozom, hozzájárul, hogy a fájdalom alig észrevehető legyen. A szemöldöktetoválásnál a vendégek azt szokták mondani, hogy a szemöldökszedés jobban fáj. A szemhéjnál a legrosszabb rész a törölgetés, mivel a fekete festék rengeteg pigmentet tartalmaz, ezért tetoválás közben a jól láthatóság érdekében többször át kell törölni a területet. A legérzékenyebb terület a száj. Az első kör, amíg megnyitom a bőrt (finoman átkarcolom a területet), egy kicsit kellemetlen, de utána teljesen el lehet érzésteleníteni, akár egy fogászaton.

? Mennyire tartós?

A sminktetováló pigment olyan anyag, amit képes a szervezetünk lebontani.  Folyamatosan halványodik. Szükség van a tetoválás frissítésére, hogy mindig szép ápolt és természetes hatású legyen. Ez egyénenként változó, bőrtípus és területfüggő. Pl.: egy zsíros, tág pórusú bőrnél egy szemöldökfrissítést érdemes hamarabb elvégeztetni, hogy folyamatosan elégedettek legyünk vele.

Általában!!!  Szemöldököt 1-1.5 évente, szemhéj esetén 2-3 évente, száj esetén 2-4 évente ajánlatos frissíttetni (erre és színfrissítési kedvezményt biztosítok az alábbi feltételekkel).

? Színfrissítés

A most elkészített technikára és formára hűségkedvezményt biztosítok. Ennek igénybevételére szemöldök esetében 18 hónapon belül, a száj és szemhéj esetében pedig 24 hónapon belül a mindenkori ár 50%-áért van lehetőség. Ez 1 alkalmat jelent, vagyis nincs korrekciója. Általában nem is szokott kelleni, amennyiben mégis igényled plusz korrekciót kérhetsz díj ellenében. Amennyiben más formát vagy technikát szeretnél, erre nem vonatkozik ez a lehetőség, így az árat megtalálod az árjegyzékemben. Általánosságban elmondható, hogy minél világosabb, minél természetesebb hatású a sminktetoválásod, annál hamarabb van szükség a szín frissítésére. Ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen a számodra a szín és forma, érdemes a frissítéseket rendszeresen beütemezni és nem kivárni amíg nagyon megkopik.

Rajtam kívülálló okok miatt ( terhesség, munka, betegség, utazás stb…) nem tudok módosítani  garanciális határidőkön. Köszönöm a megértésed!

? Parkolás

A szalonom a lakóhelyemen van kialakítva Szolnok kertvárosi, csendes övezetében, ahol a parkolás ingyenesen biztosított a ház előtt kialakított térkövezett területen.